۱۸مهرماه، روز جهانی تخم مرغ - معاونت دانشجویی
جمعه 1404/07/18
تخممرغ یکی از مواد غذایی کامل و مقرونبهصرفه است که سرشار از پروتئین با کیفیت بالا، انواع ویتامینها، مواد معدنی، اسیدهای چرب ضروری و ترکیبات آنتیاکسیدانی میباشد. زرده تخممرغ حاوی ویتامینهای A، D، E، B1، B2، بیوتین و B5 است.
مطالعات جدید نشان میدهند که ترکیبات زیستفعال موجود در تخممرغ میتوانند در تقویت سیستم ایمنی، مقابله با عوامل میکروبی، کاهش فشار خون و پیشگیری از برخی سرطانها مؤثر باشند. تخممرغ تا ۲۸ روز پس از تخمگذاری قابل مصرف است و در این مدت بهتر است در یخچال نگهداری شود.
فرآیند پخت باعث تغییر ساختار پروتئینهای آن شده و موجب هضم آسانتر و کاهش احتمال بروز حساسیت، بهویژه در کودکان، میگردد. اگرچه پختن ممکن است برخی مواد مغذی و آنتیاکسیدانهای زرده را کاهش دهد، مصرف تخممرغ بهصورت کاملاً پخته توصیه میشود تا خطر انتقال عوامل بیماریزا و مسمومیت غذایی کاهش یابد.
☫ روابط عمومی حوزه معاونت دانشجویی ☫═