3665
توصیه های تغذیه ای مهم برای پیشگیری ازکووید ١۹

تغذیه، کرونا ، واکسیناسیون

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی-بسیج ملی تغذیه ١۴۰۰

۱. با استفاده روزانه از گروههای غذایی اصلی ( نان و غلات ، سبزی ها ، میوه ها، شیر و لبنیات ، گوشت و
تخم مرغ و حبوبات ) می توانید یک برنامه غذایی متعادل و متنوع برای حفظ سلامت خود داشته
باشید.
٢. با پیروی از تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه ، به تقویت سیستم ایمنی بدن خود برای مقابله با کرونا
کمک کنید.
٣. مصرف روزانه سبزی ها و میوه ها برای تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با بیماری ها ضروری است.
٤. برای دریافت پروتئین که موجب تقویت سیستم ایمنی می شود ، روزانه از تخم مرغ یا گوشت یا
حبوبات استفاده کنید.
٥. از مصرف غذاهای چرب و سرخ شده و پرنمک که موجب اختلال در کارکرد سیستم ایمنی و افزایش
خطر ابتلا به کرونا می شود، خودداری کنید.
٦. از مصرف زیاد نوشیدنی های خیلی شیرین مثل نوشابه های گازدار ، آب میوه ها ، شربت های خیلی
شیرین که باعث اختلال در سیستم ایمنی بدن می شوند، اجتناب کنید.
۷. روزانه از شیر ، ماست و پنیر کم چرب برای حفظ سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف کنید.
۸. از مصرف بی رویه فست فودها که مقدار زیادی چربی و نمک دارند و باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن
می شوند، خودداری کنید.
۹. مصرف روغن های جامد و نیمه جامد ، روغن حیوانی و دمبه با تحریک سیستم ایمنی ، موجب اختلال
در مقابله بدن با کرونا می شود.
۱۰ . روزانه ٦ تا ۸ لیوان آب و سایر مایعات بنوشید چرا که کم آبی منجر به تضعیف سیستم ایمنی می شود.
توصیه های تغذیه ای قبل و پس از واکسیناسیون کرونا
با توجه به نقش تغذیه در حفظ سلامت و افزایش کارایی سیستم ایمنی بدن ، لازم است در هنگام واکسیناسیون
موارد زیر رعایت شود:
١-زمان واکسیناسیون نباید ناشتا باشید. لازم است صبحانه یا میان وعده ساده ای میل کنید.
٢- قبل و بعد از واکسن ، آب و مایعات فراوان بنوشید چون کم آبی بدن موجب اختلال در سیستم ایمنی و عدم
پاسخ مناسب بدن به واکسن می شود.
٣- قبل و پس از واکسیناسیون مصرف روزانه مقادیر کافی از انواع سبزی ها و میوه ها، شیر و لبنیات کم چرب،
تخم مرغ ، حبوبات، گوشت ها، و نان و غلات سبوس دار به سیستم ایمنی بدن و پاسخ مناسب به واکسن کمک
می کنند.
٤- مصرف حداقل ٥ وعده در روز ( ٣ وعده از انواع سبزی ها ) و ٢ عدد متوسط از انواع میوه ها در میان وعده
ها برای تقویت سیستم ایمنی و پاسخ مناسب بدن به واکسن لازم است.
را براساس دستور عمل های وزارت بهداشت، ماهانه یک عدد برای D ۵- مکمل ٥۰ هزار واحدی ویتامین
تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف کنید.
که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک D

٦- مادران باردار باید روزانه یک عدد مکمل ۱۰۰۰ واحدی ویتامین
می کند ،مصرف کنند.
۷-مصرف فست فودها، غذاهای چرب، شیرین، پرنمک و تنقلات شور موجب تضعیف سیستم ایمنی شده و
زمینه را برای ابتلا به بیماری ها از جمله کرونا فراهم می کند باید از مصرف بی رویه آنها خودداری شود.
۸-از مصرف روغن های نباتی جامد و نیمه جامد، روغن ها و چربی های حیوانی به دلیل تحریک سیستم ایمنی
بدن خودداری شود.
۹- تغذیه صحیح با رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه به تاثیر بهتر واکسن در بدن کمک می کند.
۱۰ – با پیروی از یک برنامه غذایی متعادل و متنوع نیازی به مصرف مکمل های ویتامینی هنگام واکسیناسیون
نیست.

 

در زمان ابتلا به بیماری کرونا و دوره نقاهت ، رعایت برخی نکات تغذیه ای، به تقویت سیستم ایمنی و
تسریع بهبودی کمک می کند:


۱. به منظور سالم و قدرتمند نگه داشتن عضلات تنفسی، بیماران باید روزانه از منابع غنی از پروتئین مثل
تخم مرغ ، حبوبات و یا انواع گوشت ها مصرف کنند.
٤ وعده غذایی کوچک و با حجم کم در طول روز به جای مصرف ٢ تا ٣ وعده غذایی حجیم - ٢. مصرف ٦
برای بهبود تنفس توصیه می شود
٣. درصورتی که مصرف برخی مواد غذایی خام منجر به نفخ شدید و اختلال در تنفس گردید مصرف آنها را
کاهش دهند.
٤. غذاهایی که حاوی مقادیر زیادی چربی و نمک است موجب تحریک سیستم ایمنی بدن می شود و می
تواند به ایجاد التهاب در مجرای تنفسی و مسیرهای هوایی منجر شود.
٥. برای عملکرد مناسب سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماری کرونا ، مصرف غذا های حاوی مقادیر زیاد
نمک مانند انواع کنسرو ها ، ترشی ها ، شوری ها ، سوسیس و کالباس و فست فودها باید محدود شود.
٦. در دوران بیماری کرونا و نقاهت ، برای بهبودی سریعتر روزانه از انواع سبزی ها و میوه ها ی فصل
مصرف کنید..
۷. در دوره بیماری کرونا و نقاهت ، حداقل ۸ لیوان آب و مایعات برای رقیق کردن ترشحات درون مجاری
هوایی مصرف کنید.
۸. در دوره بیماری کرونا و نقاهت ، از انواع سوپ و آش همراه با آب لیمو یا آب نارنج و غذاهای ساده و
سبک و زود هضم استفاده کنید .
۹. مصرف منظم صبحانه و دو تا سه میان وعده در دوره نقاهت به بهبودی سریعتر کمک می کند.
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی
۱۰ - بیماران مبتلا به کرونا ، برای بهبودی سریعتر از مصرف زیاد مواد قندی و شیرین که باعث اختلال
در سیستم ایمنی بدن می شوند ، خودداری کنند.


شناسه : 1938084

آخرین اخبار