شرح وظایف - معاونت دانشجویی
چارت اداری و وظایف اداره بهداشت و درمان
کارشناس بهداشت محیط
تعریف بهداشت محیط:
بهـداشـت محیـط عبارت اسـت از کنتـرل عواملی از محیط زندگی که به گونه ای بر روی سلامت جسمی، روانی و اجتماعی انسان تاثیر می گذارند.
ارتقاء سلامت و نقش مؤثر کنترل عوامل محیطی در آن از مباحثی بوده که از گذشته دور سیستمهای بهداشتی و درمانی به دنبال آن بوده اند. لزوم بررسی و شناخت کامل مخاطرات محیطی و در نظر گرفتن تهدیدات سنتی و مدرن هنگامی خود را می نمایاند که بدانیم بیش از یک میلیارد نفر از مردم جهان دسترسی به آب آشامیدنی سالم ندارند و حدود ۳۵۰ میلیون نفر از امکانات بهسازی محیط زندگی برخوردار نمی باشند. مسائلی از این قبیل باعث می شود تا اهمیت نقش بهداشت محیط در کنترل بیماریها و ارتقاء سلامت مشخص گردد.
آشنایی با اورژانس بهداشت محیط :
نظارت بر مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی در حداقل زمان ممکن، از اهداف مهم و اولیه بهداشت محیط می باشد.
فعالیتهای واحد بهداشت محیط:
۱. کنترل بر بهسازی و بهداشت مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و ...
۲. کنترل آب آشامیدنی از نظر میکروبی و شیمیایی و به صورت متناوب و اطمینان از سلامت آب و اعلام نتایج به معاونت دانشجویی
۳. کلرسنجی روزانه و ثبت آن در پرونده کلرسنجی با قید مشخصات ایستگاه کلرسنجی و اعلام نتایج به شبکه بهداشت و ارگانهای مربوطه و در صورت لزوم گندزدایی آب؛
۴. کنترل مواد غذایی و نمونه برداری از مواد غذایی مشکوک و ارسال آن به آزمایشگاه و معدوم نمودن مواد غذایی فاسد بر اساس دستورالعمل های مربوطه؛
۵. اجرای طرح یکنواخت سازی ماده ۱۳ مواد خوردنی و آشامدنی و آرایشی و بهداشتی و اخذ مجوز تعطیل اماکن و مراکز از شبکه بهداشت و درمان .
۶. معرفی پیشه وران به آزمایشگاه و صدور کارت معاینه پزشکی جهت آنها طبق دستورالعملهای صادره؛
۷. بازدید از سراها ، مراکز آموزشی و ....
۸. بازدید و کنترل استخر شنا و حمام های سونا؛
۹. آموزش بهداشت جهت کلیه رده ها توام با فعالیتهای روزمره به طور چهره به چهره؛
۱۰. بازدید از سالن های ورزشی وتشکیل پرونده بهداشتی واعلام به مسئولین زیربط و پیگیری تا حصول نتیجه مطلوب؛
۱۱. بررسی کنترل فاضلاب، زباله، هوا، منابع آلوده کننده آنها و مکاتبه با واحدهای مربوطه؛
۱۲. رسیدگی به شکایات در زمینه های مختلف بهداشتی؛
۱۳. سنجش ید در نمکهای خوراکی یددار بطور روزانه و نمونه برداری از نمکهای ید دار و ارسال به آزمایشگاه؛
۱۴. مبارزه با حشرات و جوندگان ضمن بررسی کانونهای آلوده و نظارت بر سم پاشی و طعمه گذاری؛توأم با آموزشهای لازم
۱۵. اقدامات اضطراری هنگام وقوع بلایای طبیعی؛
۱۶. شرکت در جلسات بازآموزی و سمینارهای کشوری طبق دستورالعملهای مربوطه
۱۷. بازدید از مساجد طبق دستورالعملها مربوطه؛
۱۸. شرکت در طرحهای ملی و کشوری جهت هماهنگی لازم برای پیشبرد اهداف بهداشتی؛
۱۹.اجرای سایر دستورات مقام مافوق در زمینه ای مربوط به بهداشت محیط؛
۲۰.جمع آوری اطلاعات و آمار سراها و آشپزخانه ها و تکمیل فرمهای مربوطه؛
پرستاری و اورژانس
خدمات پرستاری
شامل تزریقات، پانسمان، سرم تراپی و نوار قلب و انجام تست رپید... می باشد.
خدمات اورژانس
شامل امدادرسانی به بیماران اورژانسی یا آسیب دیدگان ازحوادث در سطح دانشگاه می باشد که طی تماس تلفنی با مرکز بهداشت، آمبولانس به محل موردنظر اعزام می گردد و اقدامات اولیه اورژانس به عمل می آید.
فرآیند خدمات اورژانس
۱-تماس با مرکز بهداشت مبنی بر وجود بیمار بدحال
۲- اطلاع به آمبولانس جهت اعزام به محل با هماهنگی پزشک
۳-اعزام به محل ،انجام معاینه واقدامات اولیه
۴- انتقال بیمار توسط آمبولانس به مرکز بهداشت دانشگاه و در صورت نیاز به خدمات درمانی مجهزتر با صلاحدید پزشک مرکز،بیمار توسط آمبولانس به بیمارستان منتقل می گردد.